Under kontroll, för tillfället


Jag var bortrest när Vannes försvann, och kom inte hem förrän i fredags. Det var jobbigt att lämna honom redan på lördagen men enklare än jag trodde att hålla tankarna borta under resan. Men på bussen hem sprack det. mina ögon översvämmades och hur mycket jag än torkade tårarna kom det bara fler och fler. Jag grät i minst en timme utan att kunna sluta tänka på allt vi missat och allt vi aldrig kommer få göra. Alla mysiga skogsturer och jobbiga träningspass vi aldrig kommer få uppleva, alla ärevarv vi aldrig kommer få rida, alla stigar som aldrig mer kommer trampas av Vanneshovar och alla blöta pussar jag aldrig kommer få. Man ska inte sörja det man inte fick utan glädjas åt det man fått, men sorgen håller sig inte borta.

Alla känslor exploderar och jag är trasig, jag har gått sönder i tusen bitar och varje tanke gör ont. För det mesta gömmer sig allt under ytan och till och med jag kan glömma, en kort stund, men så lite som krävs för att påminna. En blick, en kram, en mjuk mule, ett smutsigt schabrak, en borste, ett träns, ett par chaps som legat oanvända för länge, avtrycken från svettskrapor på boxväggen. Det finns inget tommare än en tom box. Vannes tomma box. Känslan av att se tre hästar i hagen och leta med blicken efter den fjärde innan man minns...

Jag har inte orkat ta tag i bilderna än, bara tittat igenom. Jag putsade de flesta tränsen idag och la alla pannband i en fin påse jag sydde för längesen. Schabraken ska tvättas, boxen ska städas ur, alla grejer ska sorteras. Behålla, sälja, ge bort, slänga. Det får bli en annan gång, när minnena inte gör ont och och tankarna inte sticker som nålar.


Resan slutar inte här



"End? No, the journey doesn't end here. Death is just another path, one that we all must take.

The grey rain-curtain of this world rolls back, and all turns to silver glass... then you see it!


White shores... and beyond. A far green country, under a swift sunrise."
Gandalf the White

Vannes fick ett kraftigt fånganfall tidigare i veckan. Trots dubbel dos smärtstillande kan han knappt gå och det är inte rätt mot honom. Han kommer få somna in på måndag.

Jag har gråtit från och till i två dar nu, jag trodde inte att det fanns så mycket tårar att ta av. Min tillvaro har rasat. Jag kommer lägga ut bilderna som jag lovade, och några som jag tog igår. Men sedan kommer den här bloggen dö tillsammans med min Älskade ponny.

/Mela


När allt ställs på ända

Det här händer inte


Man kan ju inte alltid se likadan ut

Bloggen har fått en ny header, härligt somrig med en bild från förrförra veckan. Jag har många fler bilder, vill ni se dem?

/Mela

Gamla vs Nya headern. Vilken gillas bäst?


Mysakispromenad

Om Mysak skulle få bebisar någon gång, vilket är ungefär lika otroligt som att han skulle få fjädrar eftersom han är kastrerad, skulle de få namn efter antikens greklands filosofer/vetenskapsmän; Sokrates, Platon, Aristoteles, Phytagoras. Tyvärr känner jag inte till någon kvinnlig sådan, så skulle han få flickbebisar skulle de få namn efter de grekiska gudarna; Hera, Athena, Artemis, Afrodite.

image description

/Mela

Till bloggens startsida

Ponnyn och hans människa



I den här bloggen hittar du mig och min medryttarponny Vannes. Vi håller till i Västsverige och sysslar med lite dressyr, skogsridning och hoppning mest för skojs skull. Mina två kaniner Törnrosa och Mysak får också vara med på ett hörn. Läs mer om oss via länkarna här nedanför!

Mela ∙ Vannes ∙ Kaninerna

RSS 2.0